PBBoard sérülékenységek

CH azonosító

CH-7351

Angol cím

PBBoard Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.08.07.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

N/A
PBBoard

Érintett verziók

PBBoard 2.x

Összefoglaló

A PBBoard olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket a támadók kihasználva cross-site request forgery (XSRF/CSRF) és SQL befecskendezéses (SQL injection) támadásokat hajthatnak végre és megkerülhetnek egyes biztonsági szabályokat.

Leírás

  1. A “username” POST paraméter (amikor a “page” értéke “send”), az “email” POST paraméter (amikor a “page” értéke “forget”), a “password” POST paraméter (amikor a “page” értéke “forum_archive”), a “section” POST paraméter (amikor a “page” értéke “management”), a “section_id” POST paraméter (amikor a “page” értéke “managementreply”), a “member_id” POST paraméter (amikor a “page” értéke “new_password”) és a “subjectid” POST paraméter (amikor a “page” értéke “tags”) által átadott bemeneti adatok az index.php részére nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt egy SQL lekérdezésben felhasználásra kerülnének. Ez kihasználható SQL lekérdezések manipulálására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  2. A “member_id” paraméter nem megfelelő ellenőrzéséből eredő hiba miatt más felhasználók jelszavát lehet megváltoztatni.
  3. Az alkalmazás lehetővé tesz bizonyos műveleteket HTTP kéréseken keresztül, a kérések ellenőrzése nélkül. Ezt kihasználva tetszőleges PHP kódot lehet befecskendezni és lefuttatni egy bejelentkezett rendszergazda esetén, amennyiben az meglátogat egy kártékony weboldalt.

A sérülékenységeket a 2.1.4 verzióban jelentették, de más kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Jelenleg nincs elérhető javítás a sérülékenységre.