PHP többszörös sérülékenysége

CH azonosító

CH-525

Felfedezés dátuma

2007.05.03.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

PHP
PHP Group

Érintett verziók

PHP Group PHP 4.4.x, 5.5.x

Összefoglaló

Több sebezhetőséget találtak a PHP-ban. Némelyik hatása ismeretlen, míg a többit kihasználva rosszindulatú felhasználók módosíthatnak bizonyos adatokat, hozzájuthatnak potenciálisan érzékeny adatokhoz, megkerülhetnek bizonyos biztonsági előírásokat vagy szolgáltatás megtagadást idézhetnek elő.

Leírás

Több sebezhetőséget találtak a PHP-ban. Némelyik hatása ismeretlen, míg a többit kihasználva rosszindulatú felhasználók módosíthatnak bizonyos adatokat, hozzájuthatnak potenciálisan érzékeny adatokhoz, megkerülhetnek bizonyos biztonsági előírásokat vagy szolgáltatás megtagadást idézhetnek elő.

 1. Az “ftp_putcmd()” függvényben egy meghatározatlan hibát kihasználva newline (új sor) karaktert lehet befecskendezni.
 2. Az “import_request_variables()” függvényben egy meghatározatlan hibát kihasználva felül lehet írni a globális változókat.
 3. Egy meghatározatlan hibát kihasználva távolról puffer túlcsordulást lehet okozni a “make_http_soap_request()” függvényben (PHP 5).
 4. Egy meghatározatlan hibát kihasználva puffer túlcsordulást lehet okozni a “user_filter_factory_create()” függvényben (PHP 5).
 5. Egy meghatározatlan hibát kihasználva a mellékelt libxmlrpc könyvtárban puffer túlcsordulást lehet okozni távoli kapcsolattal.
 6. A “mail()” függvény bement jóváhagyásában kihasználva egy hibát, fejléceket lehet befecskendezni a “To” (címzett) és “Subject” (tárgy) paraméterek útján.
 7. A “mail()” függvény egy hibáját kihasználva ASCIIZ byte-okkal csonkítani lehet az üzeneteket.
 8. A “safe_mode” és az “open_basedir” védelmi mechanizmusokon át lehet jutni a “zip://” és a “bzip://” wrapperek (csomagolók) segítségével.
 9. A “substr_compare()” függvényben egy egész túlcsordulás hibát kihasználva a PHP változók mögötti memóriát ki lehet olvasni. A jelentések szerint a “substr_count” függvény is érintett.
 10. Az “mb_parse_str()” függvényben kihasználva egy hibát be lehet kapcsolni a “register_globals” funkciót.
 11. A Zend motorban egy beágyazott tömb típusú változókkal kapcsolatos hibát kihasználva lefagyasztható a PHP alkalmazás.
 12. Az mcrypt modul “mcrypt_create_iv()” függvényéből meghívott “php_rand_r()” függvény egy kezdőérték nélküli változót használ. Ez gyengébb titkosítást eredményezhet (PHP 5).

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »