Red Hat sérülékenységek

CH azonosító

CH-13817

Angol cím

Red Hat vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2017.01.04.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Enterprise Linux
Red Hat

Érintett verziók

Red Hat Enterprise Linux 7

Összefoglaló

A Red Hat Linux több sérülékenysége vált ismertté, amely tanúsítványok hozzáféréséhez és szolgáltatás megtagadásos támadás (DoS) indítására ad lehetőséget. A gyártótól már beszerezhetők a hibajavítások.

Leírás

A számos Red Hat termékben elérhető Identity Management (IdM) megoldásban a certprofile-mod parancs helytelenül ellenőrzi a felhasználó jogosultságait. A támadó ezt a sérülékenységet kihasználva hozzáférhet a tanúsítványokhoz, amelyek módosításával további támadásokat indíthat.

A számos Red Hat termékben elérhető Identity Management (IdM) megoldásban minden profilhoz ugyanaz az alapértelmezett jelszó házirend van csatolva. A támadó ezt a sérülékenységet kihasználva többszöri bejelentkezési kísérletet tehet, ezáltal szolgáltatás megtagadásos támadást (DoS) okozhat.

Red Hat systemd rendszere helytelenül kezeli az üres értesítési üzeneteket. A támadó ezt a sérülékenységet kihasználva leállíthatja a szolgáltatás futását, ami más szolgáltatások működését is érinti, ezáltal szolgáltatás megtagadásos támadást (DoS) okozhat.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra