Siemens Scalance S biztonsági modul sérülékenységek

CH azonosító

CH-6763

Angol cím

SIEMENS SCALANCE S SECURITY MODULES MULTIPLE VULNERABILITIES

Felfedezés dátuma

2012.04.24.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

Scalance S Security Modules
Siemens

Érintett verziók

Scalance S602 V2
Scalance S612 V2
Scalance S613 V2

Összefoglaló

A Siemens Scalance S biztonsági tűzfal modul olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak szolgáltatás megtagadás (DoS – Denial of Service) okozására és emelt szintű jogosultságok megszerzésére.

Leírás

  1. A Scalance S biztonsági modul nem tartalmaz megfelelő védelmet a rövid időn belül történő többszöri hitelesítési kísérletekre, így a sérülékeny a webszerverhez hozzáférővé válik a brute-force módszerét alkalmazó támadásokkal szemben. Amennyiben az adminisztratív jelszó visszafejtésre kerül, a támadó módosíthatja a konfigurációt és hozzáférhet a megbízható hálózathoz.
    A sérülékenység sikeres kihasználása emelt szintű jogosultságok megszerzését teszi lehetővé.
  2. Egy speciálisan kialakított DCP kép fogadásakor a Scalance S DCP protokoll verm (stack) összeomlik, amely a tűzfalat nem válaszoló állapotba állítja és megszakítja a felépített VPN csatornákat. A sérülékenység sikeres kihasználása szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) eredményezhet vagy tetszőleges kód futtatása válik lehetővé.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat.

További javaslatok a kockázatok csökkentésére:

  • Minimalizálja a vezérlőrendszer eszközök hálózati elérhetőségét! A kritikus eszközök ne érjék el közvetlenül az Internetet!
  • A vezérlőrendszer hálózatokat és a távolról elérhető eszközöket védje tűzfalakkal és szigetelje el őket az üzleti hálózattól!
  • Távoli hozzáférés szükségessége esetén használjon olyan biztonsági megoldásokat, mint a virtuális magánhálózat (VPN)!