SquirrelMail sérülékenységek

CH azonosító

CH-5168

Angol cím

SquirrelMail Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.07.11.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

SquirrelMail
SquirrelMail Project Team

Érintett verziók

SquirrelMail 1.x

Összefoglaló

A SquirrelMail olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a rosszindulatú felhasználók és a támadók kihasználhatnak script beszúrásos (script insertion) támadások kezdeményezésére, valamint a támadók cross-site scripting (CSS/XSS) támadások kezdeményezésére és bizonyos biztonsági korlátozások megkerülésére.

Leírás

  1. Az üzenetek stílus címkéiben átadott bizonyos bemenet nem kerül megfelelően ellenőrzésre a functions/mime.php-ben, mielőtt felhasználnák. Ez kihasználható az érintett oldal felhasználói böngésző munkamenetében tetszőleges HTML és script kód futtatására, amikor a rosszindulatú adat megtekintésre kerül.
  2.  A legördülő kiválasztó listákban (drop-down selection list) átadott bizonyos bemenet nem kerül megfelelően ellenőrzésre a functions/options.php-ben, mielőtt felhasználnák. Ez kihasználható az érintett oldal felhasználói böngésző munkamenetében tetszőleges HTML és script kód futtatására, amikor a rosszindulatú adat megtekintésre kerül.
  3. A SquirrelSpell helyesírási ellenőrzőnek és az index rendező oldalnak átadott bizonyos bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ez kihasználható az érintett oldal felhasználói böngésző munkamenetében tetszőleges HTML és script kód futtatására.
  4. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak bizonyos műveletek elvégzését HTTP kérések segítségével anélkül, hogy ellenőrizné azok érvényességét. Ez kihasználható a felhasználói jelszó felfedésére, amennyiben a felhasználó clickjacking támadás áldozataként követ egy speciálisan kialakított hivatkozást.

A sérülékenységeket az 1.4.21. és korábbi verziókban jelentették.

Megoldás

Javítva a fejlesztői verzióban.