Symantec termékek sérülékenységei

CH azonosító

CH-13306

Angol cím

Symantec Products vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2016.06.06.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Symantec

Érintett verziók

Symantec Embedded Security: Critical System Protection (SES:CSP) és Data Center Security: Server Advanced (SDCS:SA)

Összefoglaló

A Symantec Embedded Security: Critical System Protection (SES:CSP) és Data Center Security: Server Advanced (SDCS:SA) sérülékenységei váltak ismertté, melyeket kihasználva a támadó kiterjesztett jogosultságokat szerezhet, vagy tetszőleges kódot illeszthetnek be az agenteken. A sérülékenységeket kiküszöbölő megoldás már beszerezhető a gyártótól.

Leírás

  • A SES:CSP/SDCS:SA Management Server hibáját kihasználva a támadó tetszőleges SQL parancsot injektálhat be, majd siker esetén megkerülheti a bejelentkezést, és az alkalmazás jogosultságaival kódot futtathat.
  • A SES:CSP/SDCS:SA Management Server hibáját kihasználva a támadó emelkedett jogosultságokkal futtathat tetszőleges kódot.
  • A SES:CSP/SDCS:SA Management Server hibáját kihasználva a támadó egy speciálisan elkészített frissítési csomag segítségével megkerülheti a biztonsági korlátozásokat, és távolról tetszőleges kódot futtathatnak az agenten.
  • A SES:CSP/SDCS:SA hibáját kihasználva pedig a hitelesített támadó megkerülheti a biztonsági korlátozásokat az agenten.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra