Symantec Web Gateway sérülékenységek

CH azonosító

CH-9592

Angol cím

Symantec Web Gateway Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.07.25.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Symantec
Web Gateway

Érintett verziók

Symantec Web Gateway 5.x

Összefoglaló

A Symantec Web Gateway több sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a rosszindulatú, helyi felhasználók kiterjesztett jogosultságokat szerezhetnek, a támadók pedig cross-site scripting (CSS/XSS) és cross-site request forgery (CSRF/XSRF) támadásokat hajthatnak végre és feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

  1. Az SWG console interface-hez kötődő, nem részletezett hiba kihasználható tetszőleges parancsok futtatására a web consol-on.
  2. A sudo konfigurációval kapcsolatos nem részletezett hiba kihasználható tetszőleges parancsok emelt szintű jogosultsággal való végrehajtására.
  3. Bizonyos nem részletezett bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett alkalmazással kapcsolatban.
  4. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos műveleteket HTTP kéréseken keresztül  hajtsanak végre, a jogosultság ellenőrzése nélkül. Ez kihasználható tevékenységek végrehajtására a célfelhasználó jogosultságaival, ha az meglátogat egy káros weboldalt.
  5. Az SWG console login prompt-jával kapcsolatos nem részletezett hiba kihasználható tetszőleges parancsok emelt szintű jogosultságokkal történő végrehajtására.
    Ennek a sérülékenységnek a kihasználása a Radius hitelesítést feltételezi.

A sérülékenységeket az 5.1.0 és korábbi verziókban jelentették.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat