TYPO3 Cache elárasztás szolgáltatás megtagadás és SQL beszúrásos sérülékenységek

CH azonosító

CH-5555

Angol cím

TYPO3 Cache Flooding Denial of Service and SQL Injection Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.09.14.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

TYPO3

Érintett verziók

TYPO3 4.2.0 - 4.2.17, 4.3.0 - 4.3.13, 4.4.0 - 4.4.10, 4.5.0 - 4.5.5

Összefoglaló

A TYPO3 sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva a támadók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) okozhatnak és SQL beszúrásos támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

 1. Egy, az érvénytelen “cHash” paraméter (cache hash) feldolgozásakor jelentkező, nem részletezett hiba kihasználható az alkalmazás gyorsítótárainak elárasztására.
  A sérülékenység sikeres kihasználásához szükséges, hogy a $TYPO3_CONF_VARS[‘FE’][‘disableNoCacheParameter’] értéke ‘1’ legyen.
  A sérülékenység a 4.2.0., 4.5.5. és köztes verziókat érinti.
 2. Az alkalmazásnak átadott, bizonyos nem részletezett bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt előkészített lekérdezésben használnák. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges kód befecskendezésével.
  A sérülékenység kihasználásának feltétele, hogy legalább két paramétert használnak az előkészített lekérdezésben és ezek közül legalább kettőt a támadó ad meg.
  A sérülékenység a 4.5.0., 4.5.5. és köztes verziókat érinti.
  A gyártó szerint a TYPO3 core és a TYPO3 Extension Repository (TER) tárolóban szereplő kiterjesztések is biztonságos módon használják az előkészített lekérdezéseket.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra