vBulletin sérülékenységek

CH azonosító

CH-3002

Felfedezés dátuma

2010.03.28.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Jelsoft Enterprises
vBulletin

Érintett verziók

Jelsoft Enterprises vBulletin 4.x

Összefoglaló

A vBulletin azon sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket támadók kihasználhatnak script beszúrás és cross-site scripting támadások végrehajtására.

Leírás

A vBulletin azon sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket támadók kihasználhatnak script beszúrás és cross-site scripting támadások végrehajtására.

  1. Új blog bejegyzés létrehozásakor a címen keresztül átadott bemenet nincs megtisztítva mielőtt használnák. Ezt kihasználva az érintett oldalba tetszőleges HTML és script kód szúrható be, amely a felhasználó böngésző munkamenetén belül kerül futtatásra a kártékony adat megtekintésekor.
  2. A CMS tartalom típus kereső widget-ek és a szekció oldalak CMS cikk előnézeteinek átadott meghatározatlan bemenet nincs megtisztítva mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására az érintett oldalon, egy felhasználó böngésző munkamenetében.
  3. Az 1. és 2. sérülékenységet a 4.0.2 PL3-ast megelőző verziókban jelentették.

  4. A CMS cikkszerkesztőnek átadott meghatározatlan bemenet nincs megtisztítva mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására az érintett oldalon, egy felhasználó böngésző munkamenetében.

    A sérülékenységet a 4.0.2 PL4-est megelőző verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra