VMware Server többszörös sérülékenysége

CH azonosító

CH-1079

Felfedezés dátuma

2008.03.16.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

VMware
VMware Server

Érintett verziók

VMware VMware Server 1.x

Összefoglaló

A VMware Server néhány sérülékenységét jelentették, melyet rosszinduatú helyi felhasználók kihasználhatnak emelt szintű jogosultságok megszerzésére vagy szolgáltatás megtagadás (DoS) okozására, valamint rosszindulatú támadók megkerülhetnek bizonyos biztonsági korlátokat.

Leírás

A VMware Server néhány sérülékenységét jelentették, melyet rosszinduatú helyi felhasználók kihasználhatnak emelt jogosultságok megszerzésére vagy szolgáltatás megtagadás (DoS) okozására, valamint rosszindulatú támadók megkerülhetnek bizonyos biztonsági korlátokat.

  1. Az “authd” egy meghatározatlan hibája kihasználható emelt szintű jogusultások megszerzésére, ha az “authd” folyamat kapcsolódik egy nyitott a named pipe-hoz, amit rosszindulatú helyi felhasználó felügyel.
  2. A nem biztonságosan létrehozott named pipe objektumok kezelésének egy meghatározatlan hibája kihasználható emelt szintű jogosultásgok megszerzésére vagy szolgáltatás megtagadás (DoS) okozására.
  3. A hozzáférési jogosultságok a config.ini-hez nem megfelelően vannak megadva. Ez két sebezhetőséget okoz, melyeket kihasználva például emelt jogosultságok szerezhetők.
  4. Rosszindulatú támadók, kihasználva az OpenSSL egy hibáját, megkerülhetnek bizonyos biztonsági korlátokat vagy szolgáltatás megtagadást okozhatnak.
  5. A libpng néhány hibáját kihasználva rosszindulatú támadók szolgáltatás megtagadást okozhatnak.
  6. Helytelenül regisztrált szolgáltatások a Windows 2000 szerveren kihasználhatóak emelt szintű jogosultságok szerzésére.
  7. A DHCP szolgáltatás egy meghatározatlan hibáját kihasználva szolgáltatás megtagadást lehet okozni.

A sérülékenységet az 1.0.5. korábbi verzióiban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra