WordPress Contact Form bővítmény cross-site scripting sérülékenység

CH azonosító

CH-8536

Angol cím

WordPress Contact Form Plugin "cntctfrm_contact_message" Cross-Site Scripting Vulnerability

Felfedezés dátuma

2013.02.20.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Contact Form plugin
WordPress

Érintett verziók

WordPress Contact Form Plugin 3.x

Összefoglaló

A WordPress Contact Form bővítmény sérülékenysége vált ismertté, amelyet kihasználva a támadók cross-site scripting (XSS/CSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. Az index.php részére a “cntctfrm_contact_message” GET paraméteren keresztül átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva a wp-content/plugins/contact-form-plugin/trunk/contact_form.php-ben, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában. A sérülékenységet a 3.34 verzióban jelentették, de korábbi kiadások is érintettek lehetnek.
  2. Az index.php részére a “cntctfrm_contact_email” POST paraméterrel átadott bemeneti keresztül átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva a wp-content/plugins/contact-form-plugin/trunk/contact_form.php-ben, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában. A sérülékenységet a 3.36 verzióban jelentették, de korábbi kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Az 1. sérülékenység javításra került a 3.35 verzióban. A 2. sérülékenységnek nincs javítása.