WordPress LeagueManager bővítmény cross-site scripting sérülékenységek

CH azonosító

CH-7220

Angol cím

WordPress LeagueManager Plugin Multiple Cross-Site Scripting Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.07.16.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

LeagueManager plugin
WordPress

Érintett verziók

WordPress LeagueManager bővítmény 3.x

Összefoglaló

A WordPress LeagueManager bővítmény olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak cross-site scripting (XSS/CSS) támadások kezdeményezésére.

Leírás

  1. A “group” paraméteren keresztül a wp-admin/admin.php részére (amikor “page” értéke “leaguemanager” és “subpage” értéke “show-league”) átadott bemeneti adat nem kerül megfelelően ellenőrzésre a wp-content/plugins/leaguemanager/admin/show-league.php-ben, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ez kihasználható a felhasználó böngészőjének munkamenetében történő tetszőleges HTML és script kód futtatására, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  2. A “league_id” és “season” paramétereken keresztül a wp-admin/admin.php részére (amikor “page” értéke “leaguemanager” és “subpage” értéke “team”) átadott bemeneti adatok nem kerülnek megfelelően ellenőrzésre a wp-content/plugins/leaguemanager/admin/team.php-ben, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ez kihasználható a felhasználó böngészőjének munkamenetében történő tetszőleges HTML és script kód futtatására, az érintett oldallal kapcsolatosan.

A sérülékenységeket a 3.7. verzióban ismerték fel, de megelőző verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra