WordPress sérülékenységek

CH azonosító

CH-8333

Angol cím

WordPress Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.01.24.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

WordPress

Érintett verziók

WordPress 3.x

Összefoglaló

A WordPress több sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva a rosszindulatú felhasználók script beszúrásos (script insertion) támadásokat indíthatnak, illetve a támadók bizalmas információkat szerezhetnek és cross-site scripting (XSS/CSS) támadásokat indíthatnak.

Leírás

  1. A shortcode-okkal és a tartalmak posztolásával összefüggő egyes bemeneti adatok nem megfelelően vannak megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.
  2. A Plupload-hoz kapcsolódó egyes bemeneti adatok nem megfelelően vannak megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.
  3. A “sourceUri” paraméteren keresztül a “pingback.ping” XMLRPC API metódus részére átadott egyes bemeneti adatok nem megfelelően vannak megtisztítva felhasználás előtt. Ezt kihasználva bizalmas adatokat lehet szerezni.

A sérülékenységeket a 3.5.1 előtti verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra