WordPress Spider Catalog bővítmény cross-site scripting és SQL befecskendezés sérülékenységek

CH azonosító

CH-9278

Angol cím

WordPress Spider Catalog Plugin Cross-Site Scripting és SQL Injection Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.05.25.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Spider Catalog Plugin
WordPress

Érintett verziók

WordPress Spider Catalog bővítmény 1.x

Összefoglaló

A WordPress Spider Catalog bővítmény olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a rosszindulatú felhasználók kihasználhatnak SQL befecskendezés (SQLinjection), valamint a támadók cross-site scripting (XSS/CSS) és SQL befecskendezés (SQLinjection) támadások kezdeményezésére.

Leírás

  1. A posztok létrehozásakor az “id” paraméterrel a “[Spider_Catalog_Category]” vagy a “[Spider_Catalog_Product]” shortcode-okkal átadott bemenet nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználásra kerülne. Ez tetszőleges SQL kód befecskendezésével kihasználható az SQL lekérdezések manipulálására.
    A sérülékenység sikeres kihasználásához manage post jogosultság szükséges.
  2. Az “s” paraméterrel az index.php részére átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva a wp-content/plugins/catalog/catalog.php-ben, mielőtt az SQL lekérdezésekben felhasználásra kerülne. Ez tetszőleges SQL kód befecskendezésével kihasználható az SQL lekérdezések manipulálására.
  3. A “search_events_by_title”, “asc_or_desc” és “order_by” POST paraméterekkel a wp-admin/admin.php (amikor “page” étéke “Categories_Spider_Catalog” vagy “Products_Spider_Catalog” és “serch_or_not” étéke “search”) részére átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.
  4. A “delay”, “slideShowQ”, “allImagesQ”, “spiderShop”, “darkBG” és “juriroot” GET paraméterekkel a wp-content/plugins/catalog/spiderBox/spiderBox.js.php-nek és a wp-admin/admin-ajax.php részére (amikor “action” étéke “spiderboxjsphp”) átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.

A sérülékenységeket az 1.4.7 verzióban ismerték fel, de más kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Ismeretlen

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »