Útmutató a GPG használatához

Napjainkban az informatika világában egyre nagyobb hangsúlyt kap a biztonság, legyen szó személyek, intézmények, vagy informatikai eszközök, információk és adatok biztonságáról.

A Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ (PTA CERT-Hungary) elkészített egy dokumentumot, melyben az olvasó hasznos információkat talál arra vonatkozólag, hogy hogyan tehető a mindennapi elektronikus levelezés biztonságosabbá, illetve hogy hogyan lehet információkat elektronikus levelezés útján titkosított módon továbbítani.

Számos kérdés, kérés érkezett Központunkhoz, ezért fontosnak tartottuk, hogy a Központunkkal kapcsolatban álló szervezetek számára segítséget és/vagy iránymutatást adjuk  a témával kapcsolatban.

Az anyag kidolgozása során felhasználtuk Központunk működése során felhalmozott tapasztalatait, valamint a nemzetközi legjobb gyakorlatokat (best practice).

A dokumentumban foglaltakat alkalmazva jelentősen csökkenthető az elektronikus levelekben foglalt információk és azok csatolmányainak kompromittálódása.

A Központunk irányába küldött incidensek kezelése során is hasznos, ha az érzékeny információkat tartalmazó leveleket titkosítva juttatják el hozzánk.

A megküldött anyag ismerteti a PGP/GPG-vel kapcsolatos legfontosabb információkat, amelyek az intézményeken belüli és az intézmények közötti elektronikus kommunikációt teheti még biztonságosabbá.

Az útmutató letölthető innen.