Bővített dokumentumleíró űrlap

Az informatikai biztonsági szabályzat bejelentését kísérő NEIH-003-as ÁNYK űrlapot 2016. január 18-ától leváltja az ettől lényegesen eltérő, a feldolgozást segítő metaadatokkal bővített NEIH-DOK elnevézésű ÁNYK-űrlap, amelynek telepítőcsomagja a mai naptól elérhető az Űrlapok menüpontban.

A bejelentő szervezet adatait ezentúl a dokumentumleíró űrlapon is fel kell tüntetni, így a nyomtatvány első oldala megegyezik a regisztrációs űrlap (NEIH-REG) első oldalával. A mellékelt dokumentumok tulajdonságai a nyomtatvány második, többszörözhető oldalán egyenként megadhatók: minden egyes dokumentum adataihoz új oldalt kell nyitni. Ezen a módon legfeljebb 10 csatolt dokumentum adatai adhatók meg, ezért ha ennél több dokumentum beküldésére van szükség, akkor javasoljuk a NEIH-DOK űrlapnak egy új példányát beadni.

A csatolt dokumentum mostantól nem csak az informatikai biztonsági szabályzat lehet, hanem bármely, a bejelentő szervezet informatikai biztonságát érintő dokumentum. Ezek a továbbiakban nem csak a hiteselítés módjával jellemőzhetők, hanem a kiadás dátumával, verzió- és iktatószámmal, valamint a hatályba léptető szervezetszabályozó eszköz sorszámával.