Egyszerűsített regisztrációs űrlap

Az elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személy regisztrációját segítő NEIH-001-es ÁNYK űrlapot 2016. január 4-étől leváltja az ehhez nagyon hasonló szerkezetű, de jelentősen egyszerűsített NEIH-REG elnevezésű ÁNYK űrlap, amelynek telepítőcsomagja a mai naptól elérhető az Űrlapok menüpontban.

A bejelentő szervezettől ezentúl a regisztráció során nem kérjük a telephelyekre vonatkozó adatokat, illetve nem kérünk külön kapcsolattartási adatokat a szervezet és az űrlapot kitöltő személyre nézve, hanem egyetlen, a szervezetnél aláírásra jogosult kapcsolattartó hivatali elérhetőségeit kell megadni.

A felelős személy kompetenciájára vonatkozó kérdéseket igen-nem típusú válaszokra bontottuk, hogy a jogszabályi követelményeknek való megfelelés könnyebben ellenőrizhető legyen. Az Ibtv. eddig sem tette kötelezővé az adóazonosító jel megadását, amely ez nem is lesz megadható az űrlapon, helyette megjelentek a felelős személy természetes személyazonosító adatainak megadására szolgáló beviteli mezők, amit az Ibtv. 15. § (1) bekezdés c) pontja alapján kötelező jeleggel bekérhetünk.

A felelős személy munkáltatójára vonatkozó oldal csak akkor válik elérhetővé, ha a felelős személy foglalkoztatási adatainál a „más szervezet munkavállalója” jelölőnégyzet aktív.

Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy az Általános Nyomtatványkitöltő a Java keretrendszer 1.8.0_60 verziójától kezdve hibába ütközik, amikor a felhasználó közvetlenül a kitöltő alkalmazásból kívánja beadni a kitöltött űrlapot. Mindaddig, amíg a fejlesztő a hibát el nem hárítja, javasoljuk, hogy a beadni kívánt nyomtatványokat a Hivatali Kapu webes felületén szíveskedjenek feltölteni.