OVI űrlap 4.50

Mától elérhető az Osztályba sorolás és védelmi intézkedés űrlap 4.50 verziója, és a frissített kitöltési útmutatóval együtt letölthető az Űrlapok menüpontból.

Az űrlaphoz rendelt XML-sémaleíró dokumentumban és magában a leképezésben kisebb hibát javítottunk, ezt kihasználva az Összegzés fülre felkerültek az elektronikus információs rendszer működését érintő szervezeti szerepkörök, ezzel segítve a biztonsági osztályba sorolással és védelmi intézkedésekkel kapcsolatos feladatmegosztást, különös tekintettel az önkormányzati ASP keretében azonosított elektronikus információs rendszerekre.

Mostantól az űrlap által használt adatterületen kívüli rész egyik lapon sem védett, így igény szerint könnyen készíthetők saját célú feljegyzések, melyeket azonban a hatóság nem vesz figyelembe, mivel az elvárt adatszolgáltatási forma továbbra is az XML.

A 3.1.3., 3.3.3. és 3.3.11. füleken a sorok mostantól csak akkor lesznek színnel kiemelve, ha amellett, hogy a biztonsági osztály alapján elvárt az intézkedés, az egész lapra vonatkozó kizáró feltétel nem teljesül.

A részösszegző lapok fejléceiről és az összegző lap egészéről eltávolítottuk a feltételes formázást a “Megvalósult-e” oszlopból, mivel félrevezető volt, hogy az egyes intézkedéscsoportok megfelelősége általában nem azonos azzal, hogy egy teljes intézkedéscsoport megvalósul.

A NEIH-OVI űrlap 3.15 verziója mától, a 4.31 verzió pedig április 1-jétől nem elérhető. Ha az ügyfél szervezet egy adott elektronikus információs rendszerre az aktuálisnál korábbi verziójú űrlapot töltött ki, azt a biztonsági osztályba sorolás következő felülvizsgálatáig benyújthatja a védelmi intézkedés katalógusnak való megfelelőség igazolása céljából.