Heti IT biztonsági tipp
SZÜLŐK FIGYELMÉBE: BIZTONÁGOS-E
A YOUTUBE KIDS?

A 2020-tól Magyarországon is elérhető YouTube Kids a YouTube gyerekeknek (3-12 éves korig) szánt változata, ami automatikus tartalomszűréssel és különböző szülői felügyeleti eszközökkel egy biztonságos környezetet ígér a gyermekek számára. Eheti tippünkben a szolgáltatás előnyeivel és hátrányaival foglalkozunk.

seconsys_slide
Kiberpajzs_2

KiberPajzs néven
közös oktatási és kommunikációs együttműködésről döntött
az MNB, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI, illetve az ORFK.

CTI_jelentesek_slide
previous arrow
next arrow

IT Biztonsági hírek

Zsarolóvírus támadás érte?

 

Olvassa el tájékoztatónkat, mely összefoglalja a legfőbb tudnivalókat a zsarolóvírusokkal kapcsolatban, hogyan lehet elkerülni a zsarolóvírus okozta következményeket, illetve hogy, mit tegyünk ha már bekövetkezett a baj.

Kiemelt bejegyzések

Az Igazságügyi Minisztérium is csatlakozott a KiberPajzs programhoz

KiberPajzs néven közös oktatási és kommunikációs együttműködést indított az MNB, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI, illetve az ORFK, melyhez ma az Igazságügyi Minisztérium is csatlakozott.

...

Riasztás Microsoft termékeket érintő sérülékenységekről – 2023. március

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) riasztást ad ki Microsoft szoftvereket érintő kritikus kockázati besorolású sérülékenységek kapcsán, azok súlyossága, kihasználhatósága, és a szoftverek széleskörű elterjedtsége miatt.

...

Riasztás Adobe termékeket érintő sérülékenységekről – 2023. március

Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) riasztást ad ki az Adobe szoftverfejlesztő cég termékeit érintő sérülékenységekkel kapcsolatban, azok súlyossága, valamint az egyes biztonsági hibákat érintő aktív kihasználások miatt. Összesen 101 önálló CVE számmal rendelkező sérülékenység került javításra, ebből – a gyártói besorolás szerint – 60 kritikus, 41 magas kockázati besorolású. Egy […]

...

Mai adásunkban a kiberbiztonsági gyakorlatok fontos szerepéről lesz szó, amihez beszélgető partnernek egy nemzetközi színtéren is tapasztalatot szerzett, és az NBSZ NKI saját szervezésű HunEx gyakorlatok szervezésében is aktív szerepet vállaló, igazi veterán kollégánkat hívtuk vendégül. Bemutatjuk a HunEx gyakorlatok sajátosságait, és azt, hogy egy szervezet számára miért jelent kockázatmentes előnyt, ha részt tud venni egy gyakorlatunkon. Reméljük, hogy mindeközben néhány “tévhit lufit” is sikerül kipukkasztanunk.

Statisztikai adatok