Heti IT biztonsági tipp
Egy jó hír Apple tulajoknak: rövidesen még több adatunkat védhetjük végponti titkosítással az iCloudban

Az Apple a héten mutatta be az „Advanced Data Protection” névre keresztelt funkciót, amivel nagyobb biztonságban tudhatjuk majd az iCloud felhőszolgáltatásban tárolt érzékeny adatainkat.

Kiberpajzs_2

KiberPajzs néven
közös oktatási és kommunikációs együttműködésről döntött
az MNB, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI, illetve az ORFK.

CTI_jelentesek_slide
previous arrow
next arrow

IT Biztonsági hírek

IT biztonsági adventi naptár [2022]

Tarts velünk karácsony napjáig, és tudd meg milyen IT biztonsági tanácsokat rejt minden nap számodra az NBSZ NKI adventi kalendáriuma!

Kiemelt bejegyzések

Riasztás AgentTesla malware kampánnyal összefüggésben

Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást ad ki AgentTesla malware egyes variánsainak terjedésével kapcsolatban. Az NBSZ NKI tapasztalatai alapján a malware terjesztésére irányuló e-mail tevékenység az elmúlt időszakban ugrásszerűen megemelkedett. Az AgentTesla egy moduláris felépítésű trójai, amely 2014 óta van jelen. Elsősorban az áldozat eszközén begyűjthető személyes adatok megszerzésére tesz kísérletet, mint […]

...

Tájékoztatás Külföldi utazás esetén kötelező jelleggel telepítendő applikációkkal kapcsolatban

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) tájékoztatást ad ki a külföldi utazás során kötelező jelleggel telepítendő applikációkkal kapcsolatban javasolt teendőkről.

...

Tudnivalók a biztonságos online vásárláshoz – II. rész

A “Tudnivalók a biztonságos online vásárláshoz – I. rész” című tájékoztató dokumentumban bemutattuk a felhasználókat fenyegető leggyakoribb támadástípusokat, módszereket és számos javaslattal éltünk, amelyek betartásával nagy mértékben csökkenthető annak a kockázata, hogy személyes adataink és vagyonunk rossz kezekbe kerüljön. Az első részben a felhasználó oldaláról igyekeztünk bemutatni a legfőbb problémákat, jelen dokumentumban pedig mindezt az […]

...

Az ukrajnai háború kezdetén egy kevés publicitást kapott kibertámadás Európa-szerte zavart okozott szélerőművek és egyes lakossági műholdas internetelérésekben. Az eset szerencsére nem járt komoly áldozatokkal, azonban több szempontból is említésre méltó. A Viasat-hack kapcsán Kibertámadás_Tamás és Zotya vonta le a tanulságokat.

Statisztikai adatok