A pénzügyi kultúra nagykövete lett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Az NBSZ NKI minden évben részt vesz szakmai támogatóként a PÉNZ7 eseményeiben, idén először pedig önkéntesként is csatlakoztunk a kezdeményezéshez. A pénzügyi és vállalkozói témahét interaktív tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan és élményszerűen adják át és járják körbe a felelős döntéshez szükséges ismereteket, ezzel is fejlesztve a gyerekek pénzügyi kultúráját.

Idén a fókuszban pénzügyi témakörben a Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”, vállalkozói témakörben pedig a „Gondolkozz és vállalkozz!” áll. Szervezetünk számára kiemelten fontos, hogy ehhez a szakmai összefogáshoz minden évben kiberbiztonsági szakértői háttért biztosítsunk, mindezt egy közös, nemes cél érdekében.

Az idei PÉNZ7 nyitóeseményén a Magyar Bankszövetség a kiberbiztonsági téma feldolgozása, valamint népszerűsítése terén végzett tevékenységének elismeréseként a Pénzügyi Kultúra Nagykövete díjat adományozta – intézményi kategóriában – a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek. Az elismerő oklevelet Szabó Lajos, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet igazgatója vette át Jelasity Radovántól, a Magyar Bankszövetség elnökétől és Kovács Leventétől, a Bankszövetség főtitkárától.