Az FBI lefoglalta a hírhedt BreachForums hackerfórumot

A lefoglalásra azután került sor, hogy az oldalra kikerültek az Europol bűnüldözési portálról lopott adatok.

A weboldalon most egy üzenet jelenik meg, amely szerint az FBI átvette az irányítást felette, ami azt jelzi, hogy a bűnüldöző szervek lefoglalták az oldal szervereit és domainjeit is.

A lefoglalási üzenet az oldal adminisztrátorainak, Baphometnek és ShinyHuntersnek, a két fórumprofilképét is mutatja, börtönrácsokkal átfedve.

Az üzenetben szerepelnek olyan elérhetőségek, amelyekkel kapcsolatba lehet lépni az FBI-jal a lefoglalással kapcsolatban. Többek között e-mail, Telegram-fiók, TOX-fiók és egy külön oldal, amelyet az FBI Internetes Bűnügyi Panaszközpontjában (IC3) tartanak fenn.

Az FBI arra kéri az áldozatokat és magánszemélyeket, hogy lépjenek kapcsolatba velük a hackerfórummal és annak tagjaival kapcsolatos információkkal, hogy segítsék a nyomozást.

Ha a bűnüldöző szervek – állításuk szerint – hozzáférhettek a hackerfórum háttértáradataihoz, akkor olyan e-mail címek, IP-címek és magánüzenetek birtokába jutottak, amelyek leleplezhetik a tagokat, és felhasználhatók a nyomozás során.

Az FBI lefoglalta az oldal Telegram-csatornáját és más, Baphomet tulajdonában lévő csatornákat is.

A hírhedt BreachForums

A BreachForums egy sor hackerfórum utódja volt, amelyeket lopott adatok kereskedelmére, eladására és kiszivárogtatására, valamint vállalati hálózatokhoz való hozzáférés és más illegális kiberbűnözési szolgáltatások értékesítésére használtak.

(bleepingcomputer.com)