Idén 20. alkalommal került megrendezésre a Biztonságos Internet Nap

Borítókép forrása: saferinternetday.hu

Idén február 7-re esett a 2004 óta országszerte megrendezésre kerülő Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day – SID), amelynek mottója: „Együtt egy jobb internetért!”.

A Biztonságos Internet Nap az EU SafeBorders projekt 2004-es kezdeményezéseként indult, majd 2005-ben átvette a helyét a Safer internet Day. A SID célja, hogy felhívja a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire valamint, hogy felhívja a fiatalkorúak figyelmét a biztonságosabb és felelősségteljesebb online technológia-használatra. Mára már világszerte 180 ország csatlakozott az eseményhez, köztük Magyarország is.

A SID hazai konzorciumvezetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), akik minden évben izgalmas programokkal készülnek a projekt hazai együttműködő partnereivel, köztük az NBSZ NKI-val is.

Idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy úti Kollégiumában került megrendezésre az esemény, amelyen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgáltat által kiírt pályázatok nyertes gyerekek, szüleik és tanáraik vehettek részt. Az NGYSZ elmondása szerint e legókészítő pályázatra idén 81, míg a videó készítő pályázatra 29 munka érkezett be. Az eseményen a pályázat nyertesei többfordulós internetbiztonsági játékon vehettek részt, a szülők és tanárok pedig előadásokat hallgathattak meg az okos internethasználattal kapcsolatban.

Az esemény programjáról és előadások menetéről több információ érhető el az alábbi kiadványban.

(A teljes méretért kattints a képre!)

A Safer Internet Day programról bővebb információ érhető el itt, a magyarországi eseményekről pedig itt.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által kiírt pályázatokról pedig itt érhető el bővebb információ.