A Frontier Communications adatszivárgás több mint 750.000 embert érintett

A RansomHub ransomware csoport azt közölte, hogy több mint 2 millió ügyfél adatait – nagyjából 5GB  méretű fájl – lopta el az amerikai Frontier Communications-től. Az adatok között szerepelnek nevek, email címek, SSN-ek (társadalombiztosítási szám), születési dátumok illetve telefonszámok. A RansomHub üzenetében szerepel, hogy 2 hónapot adtak a Frontiernek hogy kapcsolatba lépjenek velük, viszont ez nem történt meg – most bárki megveheti az adatokat tőlük.

A Frontier áprilisban jelentette be, hogy egy kiberbűnöző csoport célkeresztjébe kerültek, mely során a támadók hitelesítés nélkül fértek hozzá az IT környezet néhány részéhez.

A támadó csoport bizonyítékként megosztott egy képernyőképet az ellopott fiókadatokról, megfenyegetve az áldozatokat, hogy publikálni fogják a megszerzett információkat amennyiben nem fizetik ki a váltságdíjat 9 napon belül. Eleinte a telekommunikációs vállalat nem osztott meg részleteket a támadással kapcsolatban, de az elmúlt héten már több mint 750.000 embert értesítettek, hogy adatait ellopták a támadás során.

A Frontier közleményében és kiértesítéseiben azt írta, hogy nem valószínű, hogy az áldozatok pénzügyi adatai is érintettek lennének. A cég egy éves hitelfelügyeleti és több hónapos személyazonosság-lopási szolgáltatást kínál minden érintettnek.

(securityaffairs.com)