A hackerek több milliárd személyes adatot tartalmazó rekordot szivárogtattak ki

Csaknem 2,7 milliárdnyi, az Egyesült Államokban élő ember személyes adatait tartalmazó rekord szivárgott ki egy hacker fórumon, felfedve a nevüket, a társadalombiztosítási számukat és az eddig ismert lakcímeiket. Az adatok feltehetően a National Public Data adatszolgáltatótól származnak. A cég az interneten elérhető nyilvános forrásokból gyűjti össze a szolgáltatásához szükséges információkat.

A hackerek részleges másolatokat adtak ki a megszerzett adatokról, viszont minden szivárogtatás más-más rekordot és bizonyos esetekben eltérő adatokat tartalmazott.

1. ábra Adatszivárgás forrás: BleepingComputer

 

Minden rekord tartalmazza a következő információkat: név, levelezési cím, társadalombiztosítási szám. Valamennyi rekord további információkat is tartalmaz, mint például telefonszámok és e-mail címek. Ezen adatok egyike sincs titkosítva.

Egy személyhez több rekord is tartozhat, például az eddigi lakcímei, ahová korábban be volt jelentve. Viszont lehetséges, hogy ezek az adatok már elavultak, mivel a BleepingComputer által ellenőrzött adatok nem tartalmazták az állampolgárok jelenlegi címét, ami arra utal, hogy egy régi biztonsági másolat lehet a forrás.

„Ha az Egyesült Államokban él, akkor valószínűleg az incidens során kiszivárogtatták személyes adatait. Azt tanácsoljuk, mindig kezelje kellő óvatossággal az olyan SMS-eket, melyek további bizalmas adatok megadására próbálják rávenni” – írta a BleepingComputer.

A pénzügyi csalások elkerüléséről többet megtudhatunk kiberpajzs.hu weboldalán.

(bleepingcomputer.com)