A Microsoft Exchange 2016 kiterjesztett támogatása hamarosan véget ér

A Microsoft emlékeztetőt adott ki arról, hogy az Exchange 2016 kiterjesztett támogatása 2025. október 14-én véget ér. Ezen kívül egy tájékoztatót is nyilvánosságra hoztak, ami a rendszerüzemeltetőknek nyújt támogatást az újabb verzió telepítéséhez.

Az Exchange 2016 elsődleges támogatási időszaka 2020 októberében zárult le, az Exchange Server 2013-é pedig 2023 április 11-én.

Azoknak, akik on-premise kívánnak maradni, javasolt mihamarabb Exchange 2019-re váltani, ugyanis csak ez támogatja az Exchange SE in-place frissítését, ami az első alkalom sok év óta bármilyen Exchange es esetében. Érdemes ezért már most elvégezni az Exchange 2016 szerverek kivonását az Exchange 2019 javára, hogy a rendszer készen álljon az egyszerű upgradelésre amikor az SE megjelenik.

A Microsoft azt javasolja, hogy az Exchange 2016 szervereket helyezzék karbantartási módba egy hétre, miután egy újabb Exchange Server verzióra migráltak, hogy az esetleges váratlan problémákat azonosítani lehessen. A karbantartási mód engedélyezése így lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nincsenek aktív kapcsolatok a szerverekhez, ebben az esetben ugyanis azokat is frissíteni kell, hogy az új Exchange szervereket használják.

Az Exchange szerver karbantartási (maintenance) módba állításához segítséget nyújt ez a dokumentum.

(bleepingcomputer.com)