Már a Magento webáruházaknál is elérhető a kétfaktoros azonosítás

 

A kétfaktoros azonosítás (2FA) használata javasolt minden szolgáltatás esetében, ami erre módot ad, ugyanis ezzel megnehezíthetjük a fiókjainkra törő támadók dolgát. Szerencsére folyamatosan bővül azon szolgáltatások köre, amelyeken elérhető a kéttényezős hitelesítés, például már a Magento (nyílt forráskódú e-kereskedelmi platform) webes szolgáltatásainál is.

A webshopok biztonságára mindenképp érdemes komoly figyelmet fordítani, ugyanis egy 2019-es Verizon jelentés szerint a webes kereskedelmi platformokra irányuló támadások továbbra is számottevőek, valamint a hírhedt Magento webshopokra specializálódott kiberbűnözői szervezet (MageCart) is töretlenül folytatja tevékenységét.

Hol tudom aktiválni az új 2FA funkciót? 

A 2FA engedélyezése a Magento.com site-on regisztrált fiók My Account > Account Settings > Two-Factor Authentication pontjában lehetséges. Erről innen érhető el egy részletes leírás, ahol a visszaállítási opciókról is tájékozódhatunk. A funkció aktiválása előtt telepítsünk egy 2FA mobil alkalmazást (Google Authenticator/Authy/Microsoft Authenticator).

Forrás: magento.com