Biztonsági mentés készítése a fájlelőzmények használatával

 

Számunkra fontos fájlok sérülése, vagy elvesztése esetén egyszerűen visszaállíthatjuk azokat, amennyiben korábban készítettünk róluk biztonsági mentést, például a Fájlelőzmények funkció segítségével.

Biztonsági mentés elkészítéséhez (Windows 10 esetén) válasszuk a Start menü > Gépház > Frissítés és biztonság > Biztonsági mentés lehetőséget. A külső meghajtó, vagy hálózati hely kiválasztásához válasszuk a Meghajtó hozzáadását. Alapértelmezetten a Dokumentumok, Zene, Képek, Videók, valamint az asztali mappák kerülnek mentésre, azonban manuálisan további könyvtárak is hozzáadhatók.

A visszaállításhoz írjuk be a Tálca keresőmezőjébe a “fájlok visszaállítása” kifejezést, majd ki kell választani a Fájlok visszaállítása a Fájlelőzmények szolgáltatással lehetőséget. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy megkeressük a helyreállítani kívánt fájlt ─ és annak megfelelő verzióját ─ majd a Visszaállítás gombra kattintva mentjük az eredeti helyére, vagy jobb egérgombbal kattintás után a Visszaállítás máshova parancsot választva megadhatunk egy tetszőleges helyet.