Ingyenes online kurzusok a digitális kézségek fejlesztéséhez

 

Egyre több szervezet és vállakozás tesz közzé Interneten keresztül elérhető ingyenes digitális oktatóanyagokat és kurzusokat. Ehhez a kezdeményezéshez járult hozzá a Egyesült Királyság Oktatási és Szakképzési Minisztériuma (Department for Education and Skills) a ‘The Skills Toolkit‘ közreadásával.

A The Skills Toolkit online oktatási platform egy ingyenesen hozzáférhető kurzusgyűjtemény, amelynek kitűzött célja a felhasználók digitális és számolási készségének támogatása, fejlesztése. A platformon kezdő, középhaladó és haladó kategóriákra bontva találjuk meg a kurzusokat.

A kezdő szint főbb témái a biztonságos internethasználat a mindennapok során (például információkeresés, kapcsolattartás a barátokkal, internetes vásárlás), középhaladó szinten a professzionális online önmenedzselés jelenti a fő irányt, haladó szinten pedig a kódolás, programozás, valamint a digitális marketing alapjai kerülnek terítékre.

A témához kapcsolódóan fontos megemlíteni a SANS Institute által közzétett online kurzusokat is, amelyekről honlapjukon talál bővebb információt: https://www.sans.org/courses?msc=emea-hpslider1

Forrás: ukauthority.com