Adatszivárgás a Sydney Egyetemen

A University of Sydney bejelentette, hogy egy harmadik fél szolgáltatónál történt adatszivárgás miatt nyilvánosságra kerültek a nemrég jelentkezett és beiratkozott nemzetközi hallgatók személyes adatai.

Az állami egyetem 1850-ben kezdte meg működését, közel 70 ezer hallgatója és mintegy 8500 tudományos és adminisztratív dolgozója van. Ausztrália egyik legfontosabb oktatási intézményének számít.

Az egyetem az adatvédelmi incidensről szóló közleményében azt írja, hogy az incidensnek korlátozott hatása volt és az előzetes vizsgálat nem talált bizonyítékot arra, hogy a helyi diákokat, személyzetet vagy öregdiákokat érintette volna.

“A probléma egyetlen platformra korlátozódott, és nem volt hatással az egyetem más rendszereire. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy személyes adatokkal visszaéltek volna” – közölte az egyetem.

Az USYD még vizsgálja az esetet és arra kéri a jelentkezőket, hogy kövessék az ezen a weboldalon található útmutatást.  A közlemény nem tisztázza, hogy mikor történt az incidens vagy hogy pontosan milyen szolgáltatást érint.

A hét elején a Michigani Egyetem bejelentette, hogy le kellett állítani a működés szempontjából kritikus rendszereit egy súlyos kiberbiztonsági incidens miatt.

Júniusban a Manchesteri Egyetemen történt adatszivárgás, amelynek során hackerek nem meghatározott mennyiségű adatot tudtak ellopni a hálózatáról.

(bleepingcomputer.com)