A Microsoft Defender vállalati végpontvédelme hálózatvédelmi megoldást nyújt Android és iOS rendszerekhez

 

A Microsoft egy új Microsoft Defender for Endpoint (MDE) funkciót vezetett be, amely segít a vállalatoknak felderíteni a szervezeti hálózatban lévő Android és iOS eszközöket érintő fenyegetettségeket.

A Mobile Network Protection monitorozza a készüléket, és értesítéseket küld a potenciális kockázatokról, például a  káros Wi-Fi hálózatok és hamis tanúsítványok, vagy az akár rosszindulatú célokra is felhasználható hardver eszközök ─ mint például a Hak5 Wi-Fi Pineapple ─ észleléséről. Ezen felül képes push üzenetet küldeni a hálózatváltásokról, valamint arról is, ha gyanús és nem biztonságos Wi-Fi hálózatot észlel. A funkció alapértelmezetten engedélyezve van a mobileszközökön, az eszközök hálózatvédelmi konfigurálásáról a Microsoft Endpoint Manager Admin központján érhető el bővebb információ, külön Android és iOS rendszerek esetére.

A Mobile Network Protection annak a széleskörű erőfeszítésnek a része, amelynek célja, hogy a Defender for Endpoint összes képességét a szervezetek biztonsági csapatai egyetlen felügyeleti platformon kezelhessék. Februárban az iOS rendszeren futó MDE az érintés nélküli elérési képességgel frissült, így a rendszergazdák automatikusan telepíthetik a háttérben az MDE-t a hálózaton regisztrált eszközökre. Egy hónappal később pedig a Microsoft bejelentette, hogy az MDE kiterjesztett fenyegetettség és sebezhetőség-kezelő támogatást kapott Android és iOS rendszereken.

(bleepingcomputer.com)