Bepereltek egy kórházat, amiért zsarolóvírus támadás alatt is fogadtak betegeket, mindez egy újszülött életébe került

 

Vádat emeltek az amerikai Springhill Medical Center ellen, egy újszülött halála miatt. Nicko Silar elhunyta előtt még hat hónapig volt intenzíven, amiért szüléskor a küldökzsinór a nyaka köré tekeredett, és a fellépő oxigénhiányos állapot miatt az agya visszafordíthatatlanul károsodott. A kereset szerint a kórház hibázott, amiért úgy fogadtak betegeket, hogy egy zsarolóvírus támadás miatt a kórház dolgozói nem fértek hozzá betegadatokhoz, illetve több rendszer sem működött megfelelően, például az, amelyik a magzati szívmonitorozásért felelt volna.

A keresetben bizonyítékként több olyan üzenetről készített képernyőfotó is megtalálható, amiben a szülést vezető orvos a főnővért kéri számon, hogy miért nem informálták időben a magzat állapotáról, egy másik üzenetben pedig gyakorlatilag elismeri, hogy a magzat halála teljes mértékben elkerülhető lett volna.

Nicko édesanyja kifogásolja, hogy nem került tájékoztatásra arról, hogy a kórház számítógépes hálózatán fennakadások tapasztalhatóak, ugyanis ha ezzel tisztában lett volna, inkább egy másik kórházat választott volna a szülés helyszínéül.

Az egészségközpont igazgatója szerint az intézmény nem felelős, ugyanis nem voltak abban a helyzetben, hogy ne fogadjanak betegeket, és abban a hiszemben jártak el, hogy ezt biztonsággal meg is tudják tenni. A kórház nem nevezte meg a zsarolóvírus csoportot, akik a támadást okozták. Az egyik feltételezés szerint a Ryuk zsarolóvírus banda lehet a felelős, akik 2019 és 2020 között több egészségügyi intézmény ellen is támadást indítottak.

(threatpost.com)