messenger

Már széles körben tesztelik a Messenger új titkosítási funkcióját

A Meta Platforms bejelentette, hogy a Facebook Messenger végponttól végpontig terjedő titkosítási (E2EE) funkciója teljeskörű tesztelési fázisba lépett világszerte, aminek köszönhetően egyre több felhasználó csevegése lesz ellátva az extra védelmi funkcióval.

A közösségi média óriás még augusztusban jelentette be, hogy a funkciót fokozatosan kívánják alapértelmezetten bevezetni platformjaikon, hogy elkerüljék az esetleges negatív hatásokat mind az infrastruktúra, mind pedig a felhasználói élmény tekintetében. Bár megjegyzendő, hogy „titkos beszélgetések” formájában az E2EE funkció közel hat éve része az infrastruktúrának.

Jelen állás szerint a Meta termékek közül a WhatsApp az egyedüli egyelőre, ahol alapértelmezetten engedélyezik az E2EE-t, az Instagramon pedig csevegésenként állítható be a funkció manuálisan. Az E2EE a tervek szerint – az alapos tesztidőszakot követően – valamikor idén kerül teljeskörűen bevezetésre a Messenger és az Instagram platformokon, további funkciókkal egyaránt, mint a témák, egyéni hangulatjelek és reakciók, csoportprofilképek, linkelőnézetek és aktív állapot támogatás.

Nem a Meta az egyedüli, aki igyekszik titkosítási lehetőségeket beépíteni a szolgáltatásaiba, a Google például múlt hónapban vezette be az E2EE funkciót az akár már 100 felhasználóval folytatott csoportos csevegéseknél az RCS alapú Messages Android alkalmazásban. Az Apple is hasonló lépéseket tett az Advenced Data Protection funkcióval, illetve a Twitternél is folyamatban van egy titkosított chat funkció a közvetlen üzeneteknél.

(thehackernews.com)